Moment...

Moment...

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen
Native Spirit

Symboolveklaring / Woordenlijst

Informatie over de artikelen / stoffen
Nieuw

Nieuw artikel, nieuwe maat en/of kleur.

Aantal stuks per doos

Aantal stuks per doos (identieke kleur en maat)

Kids

Verkrijgbaar in heren, dames, kids en/of baby’s.

Artikel dat niet meer wordt geproduceerd

Artikel, maat en/of kleur wordt gestopt. Geen nieuwe toelevering voorzien.

No label

Geen merklabel in de kraag, maar enkel een maatlabel voor eenvoudige personalisatie.

Merklabel

Merklabel kan eenvoudig verwijderd worden.

WASBAAR 60°
WASBAAR 60°

Product machine wasbaar tot 60° (Thuiswas). De onderhoudsinstructies gelden alleen voor het textiel, voor de bedrukking of borduring gelieve de aanbeveling van de zeefdrukker of borduurder in acht te nemen.

WASBAAR 85°
WASBAAR 85°

Product machine wasbaar tot 85°c (Industriewas). De onderhoudsinstructies gelden alleen voor het textiel, voor de bedrukking of borduring gelieve de aanbeveling van de zeefdrukker of borduurder in acht te nemen.

ENZYMBEHANDELING
ENZYMBEHANDELING

De enzymbehandeling is een speciale bio-polijstbehandeling om de stoffen schoon, glad en zonder onvolkomenheden te maken, waardoor ze zacht aanvoelen en een perfect drukoppervlak krijgen.

LSF
LSF

(Low Shrinkage Fleece) : Hoge kwaliteit fleece 80% gekamd katoen / 20% polyester low shrinkage (vandaar de term “Low Shrinkage Fleece”). De binnen- en buitenkant zijn afgewerkt met een draad die zich uitstekend houdt tijdens het wassen. De buitenkant kan perfect bedrukt worden terwijl de binnenkant zorgt voor een uitstekend comfort.

LST
LST

(Low Shrinkage Terry) Hoogwaardige french terry-fleece, behandeld om krimp aanzienlijk te verminderen, perfect drukoppervlak, groot comfort.

LSI
LSI

(Low Shrinkage Interlock) Hoogwaardige interlock, behandeld om krimp aanzienlijk te verminderen, perfect drukoppervlak, groot comfort.

PST
PST

(Perfect Sweat Technology) Een mix van 80% ringgesponnen gekamd katoen en 20% polyester. Fleece die amper krimpt. Geborstelde binnenkant.

ANTIBACTERIËLE
ANTIBACTERIËLE

Antibacteriële behandeling. Antibacteriële eigenschappen die onaangename geuren en bacteriën verminderen. Behoudt de hygiëne en frisheid dankzij de overdracht van zilverionen. Bestand tegen wassen op 60° en stomerij. Vermindert de wascycli en dus het energieverbruik, wat resulteert in duurzamere kleding.

SOFT TOUCH
SOFT TOUCH

Stof behandeld om te zorgen voor langere vezels om zo een perzikhuid aanvoelen te creëren op de oppervlakte.

MAKKELIJK STRIJKBAAR
MAKKELIJK STRIJKBAAR

Eenvoudig te strijken overhemd. Om deze eigenschap, dat verkregen is dankzij een speciale behandeling, te behouden dient het kledingstuk niet te heet gewassen en/of gestreken te worden.

ZONDER STRIJKEN
ZONDER STRIJKEN

Overhemd hoeft nagenoeg niet gestreken te worden. Eenvoudig te onderhouden en kreukvrij dankzij een speciale behandeling van de stof. Was het overhemd, hang deze te drogen en daarna kunt u deze direct dragen!

BLEACH RESISTANT
BLEACH RESISTANT

Stof bestand tegen bleekwater.

ADEMEND
ADEMEND

Ademende kleding / stof. Aangegeven doordringbaarheid duidt aan hoeveel damp de stof verlaat op 24 uur/gr/m2. Hoe hoger dit cijfer is, des te beter de stof ademt.

UV
UV

De stof biedt bescherming tegen UV (A+B) zonnestraling, conform EN 13758 met een UV beschermingsfactor van meer dan 40 (UPF40+)

WATERDICHT
WATERDICHT

Waterdichte kleding / stof. De tabel komt overeen met een waterkolom ofwel, het vermogen van de stof om waterdruk tegen te houden zonder vocht door te laten. De minimale standaard is 1.500 mm/m2.

WATERAFSTOTEND
WATERAFSTOTEND

Waterafstotende stof.

Technologieën en certificaten
DUPONT™ - SORONA®

Vezel gemaakt van grondstoffen van plantaardige oorsprong, waarvan de productie energiezuinig is en een lage uitstoot van broeikasgassen heeft.

THINSULATE®

Zeer efficiënte thermische isolatie van polyestervezels.

COOLMAX
COOLMAX®

Ademende en lichte stof, ideaal voor alle soorten training. Het zorgt voor optimale controle van de temperatuur en lichaamstranspiratie door circulerende lucht.

COOLPLUS
COOLPLUS®

Ideaal voor sport ! Een bepaald gedeelte van deze vezel ademt uitstekend en zorgt voor een snelle afvoering van vocht op deoppervlakte van de stof. Plakt niet op de huid en maakt lange inspanningen mogelijk.

SUPIMA® KATOEN
SUPIMA® KATOEN

Katoen waarvan de vezels langer, duurzamer en zachter zijn. Supima® is een geregistreerd merk en garandeerd de kwaliteit van de geproduceerde stoffen vanaf Amerikaans Pima katoen.

LYCRA
LYCRA®

Lycra®, bestaande uit elasthan, zorgt voor significante elasticiteit in de kleding en houdt deze in model zelfs na het uitrekken. Deze stof droogt snel.

TOPCOOL
TOPCOOL®

Dankzij de speciale oppervlakte van, TopCool® polyester vezels word vocht perfect geabsorbeerd en snel naar buiten afgevoerd om daar te verdampen. De huid blijft perfect droog en het lichaam behoudt een constante temperatuur.

CORDURA
CORDURA®

Solide en ademende synthetische stof. Erkend voor zijn bestendigheid tegen wrijving

Woordenlijst
A
ADEMEND MEMBRAAN

Beschermende tussenlaag die zorgt voor waterdichtheid en tegelijkertijd ervoor zorgt dat transpiratie afgevoerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn: GoreTex®, Thinsulate®

ANTI-PLUIS

Afwerking die de vezels verhinderd om zich te scheiden en voorpluisjes op de oppervlakte zorgt. Toegepast op alle fleece om ze duurzamer te maken in de was.

E
ELASTHAN / SPANDEX (USA)

Algemene term die verwijst naar elastische draden met een hoge uitrekbaarheid. De kleding wordt dicht op het lichaam gedragen en houdt langer zijn vorm en maat en zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid, langdurig comfort en zijn kreukvrij.

F
FRENCH TERRY

Sweat met ongeborstelde binnenkant. Badstof structuur aan de binnenkant gladde buitenkant. Valt licht en soepel voor een modieuze look.

I
INDUCTIE

Een plastic coating (PVC, ) Polyurethaan (PU), acryl...) aangebracht op de stof om de waterdichtheid te verhogen.

INTERLOCK

Een variatie op rib. Het is een dubbelzijdige stof: een kant in jersey en de ander kant in 1x1 rib. Dikker en zwaarder dan jersey en ook in lengte rekbaar.

L
LYOCELL

Kunstmatige duurzame cellulosevezels, waarmee een zacht aanvoelende ofwel perzikhuid aanvoelende stof verkregen wordt. Voorbeeld: Tencel® (gemaakt van de cellulose uit houtpulp).

M
MICRO TWILL

Fijn weefsel dankzij nog dunnere en soepelere draden. Geeft meer elegantie aan het materiaal en bewegingen van het kledingstuk.

MICROVEZEL

Kleding gemaakt van microvezels om een zijdeachtig aspect te verkrijgen, zacht, comfortabel, ademend.

O
OXFORD

Stof met gestippeld aspect bestaand uit kleine vierkante patronen verkregen uit draden van verschillende kleuren/materialen.

P
POLYAMIDE

Synthetisch materiaal bestaande uit sterke soepele draden, relatief elastisch en gemakkelijk te onderhouden.

POLYESTER

Duurzame syntetische draad, soepel, kreukvrij en eenvoudig te onderhouden.

POLYURETHAAN (PU)

Geproduceerd vanaf elasthan-draden en schuim wat op elkaar geplakt wordt.

POPELINE

Een strak geweven lichtdoorschijnende stof t gemaakt van katoen of polyester/ katoen.

Q
QUICKDRY

Technische ademende stof en droogt snel.

R
RINGGESPONNEN KATOEN

Deze draad zorgt voor een gladde stofoppervlakte en zacht aanvoelen. Het kledingstuk is aangenamer om te dragen en het zorgt voor een perfect drukoppervlakte.

RIP-STOP

Sterke geweven stof met een vierkant patroon, voorkomt verder scheuren.

S
SLUBGAREN

Onregelmatige katoendraad in de vorm van een vlam.

SOFTSHELL A 3 STRATI

Samenstelling van verschillende stoffen, met of zonder membraan en met verschillende eigenschappen: schaalbaarheid, waterafstotend, winddicht en warmtehoudend.

T
TWILL

Het wisselend kruisen van de draden zorgt voor een diagonaal patroon wat de beweging van het kledingstuk accentueert en voor meer comfort en duurzaamheid zorgt.

V
VISCOSE

Synthetisch materiaal vervaardigd uit geregenereerd cellulose. Het heeft een zijdezacht en glanzend aspect en valt mooi dankzij de dichtheid van het materiaal (hoger dichtheid dan katoen). Het voelt glad en zacht aan.

Footwear
EN ISO 20345

De EN ISO 20345 vervangt de EN345 met betrekking tot de veiligheidsschoenen. Elke schoen dat getest is volgens de EN345 norm kan verkocht worden; echter dient elk nieuw model getest te worden volgens de nieuwe standaard. Op het productlabel in het item kunt u de geteste type standaard terugvinden. Hoogste bescherming, neusbescherming getest tot 200 Joules.

SB

Standaard veiligheidsbescherming tot 200 Joules.

S1 SB +
  • Gesloten hakzone (gesloten schoenen).
  • Antistatische eigenschappen.
  • Schok dempende hak.
  • Duurzame zool tegen koolwaterstof.
S2 S1 +

Bestand tegen perforatie en waterabsorptie.

S3 S2 +
  • Anti-perforatie zool
  • Buitenzool met groeven.
SB
SB

Teenbescherming.

P
P

Anti-perforatie tussenzool.

E
E

Schok dempend thv hak.

A
A

Antistatische schoen.

WRU
WRU

Beschermd tegen waterinfiltratie en waterabsorptie

WR
WR

Waterdichte schoen (enkel code L).

CI
CI

Isolatie tegen koud.

HI
HI

Isolatie tegen warmte.

HRO
HRO

Bestand tegen 300°C.

FO
FO

Zool bestand tegen olie en koolstof

SRA
SRA

Bied antislip op tegels die bedekt zijn met sodium lauryl sulfaat.

SRB
SRB

Bied antislip op een stalen vloer die bedekt is met glycerol oplossing.

SRC
SRC

Bied antislip op tegels die bedekt zijn met sodium lauryl sulfaat en op een stalen vloer die bedekt is met glycerol oplossing.

HI-Viz

Beschrijving hoge zichtbaarheid / weerweerstand

EN 471
EN 471:2003+A1:2007 (nu vervangen door EN ISO 20471: 2013)

Deze internationale norm specificeert vereisten en testmethoden voor beschermende kleding die de aanwezigheid van de gebruiker visueel kan signaleren. Deze kleding is bedoeld om overdag opvallend te zijn in gevaarlijke situaties onder alle lichtomstandigheden en onder verlichting door koplampen van voertuigen in het donker.
Prestatie-eisen omvatten kleur- en retroreflectie-eigenschappen. Verder zijn minimale gebieden en de configuratie van het zichtbare gebied gespecificeerd.
X = Classificatie van het toegepaste gebied van fluorescerend en retro reflecterend materiaal Klasse 1 tot 3 (waarvan klasse 3 de hoogst haalbare klasse is).
Y = Classificatie van de kwaliteit van het toegepaste retro reflecterend materiaal Niveau 1 en 2 (waarvan 2 de het beste).

EN ISO 20471
EN ISO 20471:2013

Het volgende pictogram op een kledingstuk geeft aan dat het voldoet aan de EN ISO 20471-norm.
X = Classificatie van het aangebrachte oppervlak van fluorescerend en retro-reflecterend materiaal Klasse 1 tot 3 (waarvan klasse 3 de hoogst haalbare klasse is).

EN ISO 20471 / EN 471

Classificatie van fluorescerend en retroreflecterend oppervlak (X).

CATEGORIE 1 CATEGORIE 2 CATEGORIE 3
Fluoriserend materiaal 0,14 m² 0,50 m² 0,80 m²
Reflecterende banden 0,10 m² 0,13 m² 0,20 m²
Fluoriserend materiaal
CATEGORIE 1 0,14 m²
CATEGORIE 2 0,50 m²
CATEGORIE 3 0,80 m²
Reflecterende banden
CATEGORIE 1 0,10 m²
CATEGORIE 2 0,13 m²
CATEGORIE 3 0,20 m²
EN 1150
EN 1150

Hoge zichtbaarheidskleding voor niet-professioneel gebruik.

Beschrijving hoge zichtbaarheid / weerweerstand

EN 343
EN 343 : Protection against rain

Weerstand tegen waterpenetratie en waterdampweerstand zijn de twee belangrijkste eigenschappen die zijn getest in EN 343. De volgende parameters worden gebruikt :
X = Weerstand tegen waterpenetratie (3 niveaus waarvan 3 de hoogst haalbare klasse).
Y = Waterdampweerstand - Ademende eigenschappen (3 niveaus waarvan 3 de hoogste klasse is).

Vuurbestendig

EN 14116
EN 14116 (deze norm vervangt EN 533)
Bescherming tegen vlammen.

Beschermende kleding die aan deze norm voldoet, beschermt gebruikers tegen incidenteel en kortstondig contact met kleine vlammen.

Antistatisch

EN 1149
EN 1149

De EN 1149 gecertificeerde beschermende kleding biedt de gebruiker een kledingstuk met elektrostatische eigenschappen om het risico op vonken te verminderen.

Accessoires - zichtbaarheid voor niet-professioneel gebruik

EN 13356
EN 13356:2001-CLASS 2