Moment...

Moment...

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen

Symboolveklaring / Woordenlijst

Nieuwe referentie 2019.
Nieuwe maat 2019.
Nieuwe kleur 2019.
Artikel verkrijgbaar voor kids en volwassenen.
Artikel wordt uitverkocht. Geen nieuwe toeleveringen voorzien.
Aantal stuks per doos (identieke kleur en maat)
Beperkte beschikbaarheid qua maten/kleuren. Gelieve de beschrijving raad te plegen voor meer informatie.
Artikel, maat en/of kleur wordt gestopt. Geen nieuwe toelevering voorzien.
ADEMEND MEMBRAAN
Beschermende tussenlaag die zorgt voor waterdichtheid en tegelijkertijd ervoor zorgt dat transpiratie afgevoerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn: Goretex ®, Thinsulate ®...
ANTI-PLUIS
Speciale bewerking om te voorkomen dat de vezels zich scheiden en daarmee zorgen voor pluisjes. Toegepast op fleece om deze tijdens het wassen beter te beschermen.
BELCORO®
De gecertificeerde Belcoro® katoen draden zijn geweven met een regelmatige spanning die een hoge uniformiteit en zuiverheid garanderen, waardoor een gladder oppervlak ontstaat. De kleurstof is ook gelijkmatiger verdeeld, wat de stof stabieler en duurzamer maakt.
CHAMBRAY
Licht linnen met een mengeling van witte en vaak blauwe(indigo) draden vaak gebruikt in overhemden.
COTON
Fil fantaisie présentant des irrégularités de grosseur en forme de flamme.
ÉLASTHANNE / SPANDEX (USA)
Algemene term die verwijst naar elastische draden met een hoge uitrekbaarheid. De kleding wordt dicht op het lichaam gedragen en houdt langer zijn vorm en maat en zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid, langdurig comfort en zijn kreukvrij.
GEKAMD KATOEN
De katoenvezels die machinaal gekamd zijn waardoor de vezel langer, zachter en zuiverder wordt en waardoor de kwaliteit constant is. De verkregen stof is soepel en zeer comfortabel.
INDUCTIE
Een plastic coating (PVC, polyurethaan (PU), acryl ...) aangebracht op de stof om de waterdichtheid te verhogen.
INTERLOCK
Een variatie op rib. Het is een dubbelzijdige stof: een kant in jersey en de ander kant in 1x1 rib. Dikker en zwaarder dan jersey en ook in lengte rekbaar.
KATOEN JERSEY
Simpel breiwerk met duidelijke rechte en averechte steek, licht en soepel, staat bekend om zijn comfort.
KATOEN SLUB
Onregelmatige katoendraad in de vorm van een vlam.
KLOPMAN
Stof van uitstekend kwaliteit voor een uitzonderlijke duurzaamheid, comfort en een elegante uitstraling. Klopman superbandmaster: polyester Klopman 210 gr/m2 met kreukvrije afwerking en met eigenschappen zoals: duurzame stof, kleurbehoud maar ook bescherming (uitermate geschikt voor schorten).
FRENCH TERRY
Sweatmetongeborsteldebinnenkant.Badstofstructuuraandebinnenkantgladdebuitenkant.Valt lichten soepelvooreenmodieuze look.
Hoge kwaliteit fleece 80% gekamd katoen / 20% polyester low shrinkage (vandaar de term “Low Shrinkage Fleece”). De binnen- en buitenkant zijn afgewerkt met een draad die zich uitstekend houdt tijdens het wassen. De buitenkant kan perfect bedrukt worden terwijl de binnenkant zorgt voor een uitstekend comfort.
LYOCELL
Kunstmatige duurzame cellulosevezels, waarmee een zacht aanvoelende ofwel perzikhuid aanvoellende stof verkregen wordt. Voorbeeld: Tencel® (gemaakt van de cellulose uit houtpulp).
MICRO SERGÉ
Fijn weefsel dankzij nog dunnere en soepelere draden. Geeft meer elegantie aan het materiaal en bewegingen van het kledingstuk.
MICROVEZELTEXTIEL
Kleding gemaakt van microvezels om een zijdeachtig aspect te verkrijgen, zacht, comfortabel, ademend…..
OTTOMAANS
Stof met een grove zijdelingse steek, fijne volle maas – breiwerk met gelijkaardig aspect.
OXFORD
Stof met gestippeld aspect bestaand uit kleine vierkante patronen verkregen uit draden van verschillende kleuren/materialen.
PIMA KATOEN
Een lange katoenvezel, geteeld in Soudan, Peru en zuidwesten van de Verenigde Staten. Zorgt voor een hoogwaardig, soepel en fijn kledingstuk. Wordt gebruikt in producten in een hogere prijsklasse en kwaliteit.
PIQUÉ
Stof met een zeer specifiek reliëf tekening, alsof deze doorstoken is met een naald. Mazen in klein reliëf.
POLYAMIDE
Synthetisch materiaal bestaande uit sterke soepele draden, relatief elastisch en gemakkelijk te onderhouden.
POLYESTER
Duurzame draad, soepel, kreukvrij en eenvoudig te onderhouden.
POLYURETHAAN ‘PU’
Geproduceerd door middel van elasthan-draden en wordt geplakt op een andere stof.
POPLINE
Een strak geweven lichtdoorschijnende stof t gemaakt van katoen of polyester/ katoen.
RIB
Elastische stof. Vervaardiging van stof door alternerend de maas recht en averechts te breien. Bijvoorbeeld rib 1x1, rib 1x2, rib 2x2…
RINGGESPONNEN KATOEN
Katoen gesponnen van lange, doorlopende vezels. Resultaat is een strak en egaal oppervlak. Een ringgesponnen draad geeft de stof een gladder en zachter oppervlak. Het kledingstuk is fijner om te dragen en geeft een betere kwaliteit voor het drukwerk.
RIP-STOP
Sterke geweven stof met een vierkant patroon, voorkomt verder scheuren.
SERGÉ
Het wisselend kruisen van de draden zorgt voor een diagonaal patroon wat de beweging van het kledingstuk accentueert en voor meer comfort en duurzaamheid zorgt.
3 LAYER SOFTSHELL
Samenstelling van verschillende stoffen, met of zonder membraan en met verschillende eigenschappen: schaalbaarheid, waterafstotend, winddicht en warmtehoudend.
TAFFETAS
Fijne stof met een glad en glanzend oppervlak aan beide zijden.
TASLAN
Draad die verkregen wordt met behulp van perslucht (air-jet) – hierbij wordt verwezen naar de manier waarop de vezels zijn geweven en de daaruit vloeiende textuur. Wordt vooral gebruikt voor buitenkleding. Zorgt voor een hoge waterdichtheid en duurzaamheid.
VISCOSE
Synthetisch materiaal vervaardigd uit geregenereerd cellulose. Het heeft een zijdezacht en glanzend aspect en valt mooi dankzij de dichtheid van het materiaal (hoger dichtheid dan katoen). Het voelt glad en zacht aan.