Meer dan 47.000 referenties en 20 miljoen stuks op voorraad!

DE TOP TEX GROEP

Sinds 20 jaar ontwikkelt en verrijkt de Top Tex groep het aanbod van promotioneel textiel & accessoires op de B2B markt in Europa.

Top Tex is marktleider in Frankrijk en de Benelux en in 2014 distribueren wij 39 merken, waaronder de voornaamste merken van de promotionele markt:  Fruit of the Loom, Gildan, B&C, Russell Europe, etc…Bovendien geniet u van onze exclusieve merken: Kariban, ProAct, K-Up, KiMood, gespecialiseerd in tassen & Kariban Vintage.

Top Tex, een BVBA met een sociaal kapitaal van 10.000.000 euro, werd in 1994 opgericht door Laurent Marti en telt vandaag de dag ongeveer 140 werknemers in Frankrijk en in de Benelux.

In 2013 realiseerde Top Tex een omzet van 100 miljoen euro wat ons marktleider maakt op beide markten en nummer 2 op de Europese markt. Bovendien worden de exclusieve merken door andere grote partners verdeeld in Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Zwitserland.

Onze logistieke warenhuizen in Frankrijk ( 21.000 m² opslag) en in België (7.000 m²) zorgen voor een optimaal aanbod van de producten en een grote reactiviteit tijdens het bestelproces.

 

entrepôt toptex

entrepôt toptex

Dankzij deze georganiseerde infrastructuur kunnen wij u elk jaar nieuwe producten aanbieden bovenop de bestaande promotionele producten.

Wij ontwikkelen ons aanbod al naargelang verschillende thema’s zoals, promotioneel, sport, workwear, business en evenementen… Al onze kleding, accessoires, tassen en koffers zijn geselecteerd bij de beste internationale fabrikanten en zorgen voor een compleet en competitief aanbod.

Het geven van advies is de leidraad van onze politiek en wij trachten, tijdens uw aankoopproces, te voldoen aan al uw vragen en verwachtingen. Onze ervaren, meertalige, interne en externe verkoopmedewerkers staan voor u klaar en zullen hun best doen om u en uw klanten tevreden te stellen.

 

 

 

HISTORISCH OVERZICHT

1994 > Overname van IPC Distribution, textieldistributeur in Toulouse, nieuwe bedrijfsnaam Top Tex

1995 > Opening van een Top Tex filiaal in Bordeaux (33)

1996 > Opening van een Top Tex filiaal in Strasbourg (67)

1997 > Opening van een Top Tex filiaal in Nantes (44).

1997 > Introductie van het merk Kariban – Exclusiviteit van Top Tex!

2001 > Herstructurering en reorganisatie van het distributiekanaal van Top Tex en logistieke centralisering in Toulouse en Strasbourg.

2003 > Overname van Action Tee, textieldistributeur in België, nieuwe bedrijfsnaam Top Tex Benelux

2004 > Nieuwe logistieke infrastructuur in Frankrijk, een warenhuis van 10.000m² in Toulouse

2008 > Introductie van het merk Kariban Sport - Nieuw en exclusief bij Top Tex!

2009 > Introductie van het merk PoAct Exclusiviteit van Top Tex

2010 > Opname van het sportmerk Pro Act in het assortiment - Exclusiviteit van Top Tex!

2011 > Nieuwe logistieke infrastructuur van 7.000m² in Heppignies, België.

2011 > Overname en aanleg van 2 nieuwe logistieke warenhuizen dichtbij Toulouse, daardoor vergroot de logistieke infrastructuur van Top Tex group in Frankrijk tot 21.000M²

2012 > Introductie van het nieuwe merk Kariban Vintage - Exclusiviteit van Top Tex!

2013 > ProAct wordt het  « Team Wear » merk van de TopTex Group

2014 > Nieuw exclusief merk « Headwear » en accessoires :  K-UP

 

ONS TEAM

Het Top Tex team in Frankrijk en Benelux bestaat uit ongeveer 115 medewerkers. In Frankrijk hebben we 7 account managers die rechtstreeks in verbinding staan met 10 binnendienst medewerkers in Toulouse. In de Benelux staan er 4 account managers voor u klaar en 6 binnendienst medewerkers.

En ongeacht uw aanvraag, onze customer service, after sales, boekhouding, logistiek, ICT, marketing en communicatie afdelingen staan voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn bij uw aanvraag

Om ons team te contacteren dient u in te loggen op onze website, klik hier

Om een account aan te maken, klik hier

 

ONZE KLANTEN

Onze klanten zijn bedrijven, waarvan de hoofdactiviteit bestaat uit de doorverkoop en/of transformatie van textiel (zeefdrukkers, borduurders…). Dit soort bedrijven zijn actief in verschillende sectoren zoals reclame, relatiegeschenken, evenementen, confectie, workwear…

 

 

GARANTIES EN VERPLICHTINGEN

 

KWALITEIT & PRIJZEN 

Dankzij onze kennis van de markt werken wij uitsluitend samen met serieuze en zeer bekwame leveranciers / partners en kunnen wij aan onze klanten een innovatief assortiment van goede kwaliteit aanbieden. Daarnaast speelt bij deze selectie de prijs – kwaliteit verhouding een belangrijke rol.

Dankzij onze kennis en ervaring onderhandelen wij de beste prijzen voor onze producten gedurende het jaar. En deze bevoorrechte prijzen berekenen we dan ook door naar onze verkoopprijzen.

 

LEVERTIJD EN BESCHIKBAARHEID

Het is onze missie om de beschikbaarheid en de folllow-up, van de 40.000 referenties in onze catalogus, in onze warenhuizen te verzekeren. Echter, zijn wij nog altijd afhankelijk van de Europese voorraden van onze partners en hun beslissingen om bepaalde producten te stoppen. Vandaar dat desondanks alles de mogelijkheid altijd nog bestaat dat er van een bepaald artikel geen voorraad is.

Om u zo goed mogelijk te informeren ontvangt u van ons altijd een bevestiging van uw bestelling via e-mail. Hierin communiceren wij u de beschikbaarheid van de bestelde producten of wanneer de producten weer voorradig zullen zijn.

Indien de verwachte leveringsdatum door de leverancier wordt aangepast, zal u zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht via een e-mail. Dan heeft u nog altijd de mogelijkheid om uw bestelling te annuleren of deze alsnog te behouden met de gewijzigde leverdatum.

 

AFTER SALES 

Olivier zijn ter uwer beschikking voor de behandeling en opvolging van uw klachten (mbt producten, bestellingen, leveringen, transport…)

Om hen te contacteren, indien u reeds een account heeft, klik hier
Om een account aan te maken, klik hier

 

VERTROUWELIJKE GEGEVENS

We zullen nooit uw gegevens en persoonlijke informatie verspreiden of bekendmaken aan derden. U kunt altijd uw gegevens wijzigen. Dit kunt u doen door een e-mail te schrijven aan   customerservice@toptex.be