Moment...

Moment...

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen
Terug

Da Vinci in een nieuw jasje, met KARIBAN BRANDS!

Da Vinci in een nieuw jasje, met KARIBAN BRANDS! Da Vinci in een nieuw jasje, met KARIBAN BRANDS!

De Italiaanse meester-kunstenaar is het universele symbool van de renaissance. Deze geniale duizendpoot was altijd hongerig naar kennis en ligt aan de basis van menig uitvinding en meesterwerk. Denk maar aan de Mona Lisa of Het laatste Avondmaal. 502 jaar later is hij nog steeds een onuitputtelijk bron van inspiratie voor wetenschappers, kunstenaars, reclamemensen ... Ook wij namen enkele van zijn beroemde creaties onder handen en gebruikten die voor ons textiel. Om hulde te brengen, maar vooral ook om zijn rijke, fascinerende en verrassende wereld te verkennen!

Creëer uw eigen werken en deel ze op uw sociale netwerken met onze #kbprojetart.

Wij delen uw realisaties dan verder!

De schelp die in het oor van Leonardo fluisterde

De schelp die in het oor van Leonardo fluisterde

Dit mooie, mysterieuze en complexe wezen uit de dieptes van de oceaan fascineert ons. Meer was er niet nodig om Leonardo da Vinci te inspireren in zijn niet-aflatende zoektocht naar perfectie en zijn honger naar kennis. In de verhoudingen vinden we de gulden snede terug, de perfecte formule vanuit esthetisch oogpunt. Een mysterie in wetenschappelijke kringen!

Ga voor een verfrissend vleugje originaliteit en maak van uw product een collectorsitem! Deze nautilus lijkt rechtstreeks uit een rariteitenkabinet te komen en maakt van onze muts KP031 een trendy bestseller.

Ga op zoek naar de zeldzame parel
Download het patroon
Legendarische prestaties

Legendarische prestaties

De Mona Lisa is een van de meest emblematische symbolen in de kunstgeschiedenis. Ze belichaamt het legendarische en onbetwistbare talent van Leonardo da Vinci. Dit technisch perfecte werk is het resultaat van de wetenschappelijke en anatomische kennis van de kunstenaar.

Het T-shirt TRIBLEND PA4021, ideaal om te fitnessen, moest wel het onmisbare accessoire van onze Mona Lisa worden, de vrucht van een menselijk prestatie. Het streven naar perfectie en de zelfovertreffing beoogd door deze sportactiviteit worden één met de doelstellingen van de geniale schilder. Met zijn dubbel stiksel en extreem zachte, vlakke oppervlak is dit T-shirt een knipoog naar de volmaaktheid van het vrouwelijke icoon van de kunstgeschiedenis.

Herontdek ze!
Download het patroon
De werker in de spotlights

De werker in de spotlights

Dat Leonardo da Vinci gefascineerd was door anatomie, is te zien aan zijn vele schetsen. Hij interesseerde zich eindeloos voor de natuur en het menselijke lichaam. In die mate zelfs dat hij het ontleedde om te zien wat erin schuilging. Een riskante onderneming, in een wereld waar het geloof de regels bepaalde!

De emblematische Vitruviusman moet de perfecte verhoudingen van het ideale menselijke lichaam voorstellen. Deze verhoudingen berusten op wiskundige structuren en staan symbool voor de harmonie van het heelal. Onze workwear-kleding is technisch. En onze stylisten gaan op zoek naar perfectie en comfort om in te spelen op de typische behoeften van de moderne werker. Het T-shirt DayToDay WK3020 is tegelijk muze en canvas. Het werk van onze artiest is ook een knipoog naar de tools waar we vandaag over beschikken. Tools die ook de grote Leonardo ongetwijfeld hadden geboeid.

Homo multifunctionalis
Download het patroon
Eén tas, meerdere details, dé perfectie

Eén tas, meerdere details, dé perfectie

Da Vinci was bezeten door schoonheid en perfectie en liet niets aan het toeval over. Elk detail was belangrijk en droeg bij aan de volmaaktheid en harmonie van een werk. De precisie in zijn werken maakt indruk.

De handgeweven shopper KI5205 komt uit de collectie ‘Handloom recycled project’, en die is de vrucht van een samenwerking tussen het merk Kimood en het bedrijf HandTouch, lid van ECOTA (fairtradeorganisatie in Bangladesh). De tas is het resultaat van menselijk precisiewerk. De traditionele weefstructuur geeft het canvas een unieke look. Elk detail telt. De draad gebruikt voor deze tas is in gerecycleerd materiaal en is niet alleen een teken van respect voor de mens maar ook voor het milieu. Hij maakt dit werk dan ook compleet. "Details maken de perfectie, maar perfectie is geen detail." Leonardo da Vinci.

Mediteer!
Download het patroon
Een jas maken

Een jas maken

Wat we van LDV vooral onthouden, zijn zijn schilderijen. Nochtans ging hij nooit ergens naartoe zonder zijn schetsboeken! Hij schilderde ook nooit op doek. Hij had een voorkeur voor hout. De ontelbare tekeningen en nota’s over planten, anatomie of machines van deze voorloper van de moderne wetenschap getuigen van zijn zoektocht naar onderlinge verbanden en van zijn vernuft! Observeren, begrijpen, scheppen ... het zorgde ervoor dat hij duizend-en-een dingen uitvond en vaak niet afmaakte. Wat hij het liefst deed? Ontwerpen en niet zozeer uitvoeren.

Het softshelljasje K401 is een technisch kledingstuk dat erg populair is in de winter. Zijn wind- en waterdichte, ademende laag ontgoochelt nooit. Dankzij het elastische materiaal biedt ze optimaal comfort. Alle innovaties die het leven van de werk- en sportmensen gemakkelijker maken, hadden onze doorgewinterde wetenschapper ongetwijfeld nieuwsgierig gemaakt! Hij had het jasje heel zeker tot in de kleinste naad ontleed en de prestaties ervan bewonderd.

Onweerstaanbaar!
Download het patroon
Opmerking: de hierboven afgebeelde werken zijn niet contractueel.