Meer dan 25.000 referenties en 5 miljoen stuks op voorraad!
Top-Tex Benelux is gesloten op 1, 14 en 25 mei wegens feestdagen in België. Denk eraan om op tijd te bestellen !

WOORDENLIJST

Onderhoud

Product kan gewassen worden op 60° in de wasmashine.
Eenvoudig te strijken overhemd. Om deze eigenschap, dat verkregen is dankzij een speciale behandeling, te behouden dient het kledingstuk niet te heet gewassen en/of gestreken te worden.
COverhemd hoeft nagenoeg niet gestreken te worden. Eenvoudig te onderhouden en kreukvrij dankzij een speciale behandeling van de stof. Was het overhemd, hang deze te drogen en daarna kunt u deze direct dragen!

Symboolveklaring / Woordenlijst

Nieuwe referentie 20153.
Nieuwe maat 2015.
Nieuwe kleur 2015.
Artikel verkrijgbaar voor kids en volwassenen.
Artikel wordt uitverkocht. Geen nieuwe toeleveringen voorzien.
Aantal stuks per doos (identieke kleur en maat)
Beperkte beschikbaarheid qua maten/kleuren. Gelieve de beschrijving raad te plegen voor meer informatie.
De stof biedt bescherming tegen ultraviolette straling (A+B), UPF20 + UV bescherming blijft actief na het wassen.
Waterdichte stof. De tabel komt overeen met een waterkolom, ofwel, het vermogen van de stof om waterdruk tegen te houden zonder vocht door te laten. De minimale standaard is 1500 mm/m2.
Ademende stof. Aangegeven doordringbaarheid duidt aan hoeveel damp de stof verlaat op 24 uur/gr/m2. Hoe hoger dit cijfer is, des te beter de stof ademt.
Speciale bewerking waar de cellulose door enzymen wordt aangepakt wat zorgt voor een zeer zacht aanvoelen een perfect drukoppervlak..
Hoge kwaliteit fleece 80% gekamd katoen / 20% polyester low shrinkage (vandaar de term “Low Shrinkage Fleece”). De binnen- en buitenkant zijn afgewerkt met een draad die zich uitstekend houdt tijdens het wassen. De buitenkant kan perfect bedrukt worden terwijl de binnenkant zorgt voor een uitstekend comfort.
Stof behandeld om te zorgen voor langere vezels om zo een perzikhuid aanvoelen te creëren op de oppervlakte.
ADEMEND MEMBRAAN
Beschermende tussenlaag die zorgt voor waterdichtheid en tegelijkertijd ervoor zorgt dat transpiratie afgevoerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn: Goretex ®, Thinsulate ®...
ANTI-PLUIS
Speciale bewerking om te voorkomen dat de vezels zich scheiden en daarmee zorgen voor pluisjes. Toegepast op fleece om deze tijdens het wassen beter te beschermen.
BELCORO®
De gecertificeerde Belcoro® katoen draden zijn geweven met een regelmatige spanning die een hoge uniformiteit en zuiverheid garanderen, waardoor een gladder oppervlak ontstaat. De kleurstof is ook gelijkmatiger verdeeld, wat de stof stabieler en duurzamer maakt.
CHAMBRAY
Licht linnen met een mengeling van witte en vaak blauwe(indigo) draden vaak gebruikt in overhemden.
COTON
Fil fantaisie présentant des irrégularités de grosseur en forme de flamme.
ÉLASTHANNE / SPANDEX (USA)
Algemene term die verwijst naar elastische draden met een hoge uitrekbaarheid. De kleding wordt dicht op het lichaam gedragen en houdt langer zijn vorm en maat en zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid, langdurig comfort en zijn kreukvrij.
GEKAMD KATOEN
De katoenvezels die machinaal gekamd zijn waardoor de vezel langer, zachter en zuiverder wordt en waardoor de kwaliteit constant is. De verkregen stof is soepel en zeer comfortabel.
INDUCTIE
Een plastic coating (PVC, polyurethaan (PU), acryl ...) aangebracht op de stof om de waterdichtheid te verhogen.
KATOEN JERSEY
Simpel breiwerk met duidelijke rechte en averechte steek, licht en soepel, staat bekend om zijn comfort.
KATOEN SLUB
Onregelmatige katoendraad in de vorm van een vlam.
KLOPMAN
Stof van uitstekend kwaliteit voor een uitzonderlijke duurzaamheid, comfort en een elegante uitstraling. Klopman superbandmaster: polyester Klopman 210 gr/m2 met kreukvrije afwerking en met eigenschappen zoals: duurzame stof, kleurbehoud maar ook bescherming (uitermate geschikt voor schorten).
LYOCELL
Kunstmatige duurzame cellulosevezels, waarmee een zacht aanvoelende ofwel perzikhuid aanvoellende stof verkregen wordt. Voorbeeld: Tencel® (gemaakt van de cellulose uit houtpulp).
MICRO SERGÉ
Fijn weefsel dankzij nog dunnere en soepelere draden. Geeft meer elegantie aan het materiaal en bewegingen van het kledingstuk.
MICROVEZELTEXTIEL
Kleding gemaakt van microvezels om een zijdeachtig aspect te verkrijgen, zacht, comfortabel, ademend…..
OTTOMAANS
Stof met een grove zijdelingse steek, fijne volle maas – breiwerk met gelijkaardig aspect.
OXFORD
Stof met gestippeld aspect bestaand uit kleine vierkante patronen verkregen uit draden van verschillende kleuren/materialen.
PIMA KATOEN
Een lange katoenvezel, geteeld in Soudan, Peru en zuidwesten van de Verenigde Staten. Zorgt voor een hoogwaardig, soepel en fijn kledingstuk. Wordt gebruikt in producten in een hogere prijsklasse en kwaliteit.
PIQUÉ
Stof met een zeer specifiek reliëf tekening, alsof deze doorstoken is met een naald. Mazen in klein reliëf.
POLYAMIDE
Synthetisch materiaal bestaande uit sterke soepele draden, relatief elastisch en gemakkelijk te onderhouden.
POLYESTER
Duurzame draad, soepel, kreukvrij en eenvoudig te onderhouden.
POLYURETHAAN ‘PU’
Geproduceerd door middel van elasthan-draden en wordt geplakt op een andere stof.
POPLINE
Een strak geweven lichtdoorschijnende stof t gemaakt van katoen of polyester/ katoen.
RIB
Elastische stof. Vervaardiging van stof door alternerend de maas recht en averechts te breien. Bijvoorbeeld rib 1x1, rib 1x2, rib 2x2…
RINGGESPONNEN KATOEN
Katoen gesponnen van lange, doorlopende vezels. Resultaat is een strak en egaal oppervlak. Een ringgesponnen draad geeft de stof een gladder en zachter oppervlak. Het kledingstuk is fijner om te dragen en geeft een betere kwaliteit voor het drukwerk.
RIP-STOP
Sterke geweven stof met een vierkant patroon, voorkomt verder scheuren.
SERGÉ
Het wisselend kruisen van de draden zorgt voor een diagonaal patroon wat de beweging van het kledingstuk accentueert en voor meer comfort en duurzaamheid zorgt.
SOFTSHELL
Samenstelling van verschillende stoffen, met of zonder membraan en met verschillende eigenschappen: schaalbaarheid, waterafstotend, winddicht en warmtehoudend.
TAFFETAS
Fijne stof met een glad en glanzend oppervlak aan beide zijden.
TASLAN
Draad die verkregen wordt met behulp van perslucht (air-jet) – hierbij wordt verwezen naar de manier waarop de vezels zijn geweven en de daaruit vloeiende textuur. Wordt vooral gebruikt voor buitenkleding. Zorgt voor een hoge waterdichtheid en duurzaamheid.
VISCOSE
Synthetisch materiaal vervaardigd uit geregenereerd cellulose. Het heeft een zijdezacht en glanzend aspect en valt mooi dankzij de dichtheid van het materiaal (hoger dichtheid dan katoen). Het voelt glad en zacht aan.

Technologieën

Ademende en lichte stof, ideaal voor alle soorten training. Het zorgt voor optimale controle van de temperatuur en lichaamstranspiratie door circulerende lucht.
Speciaal ontwikkeld voor de intensievere sporten, Cool Comfort™ stof is ontwikkeld met unieke variatie aan vezels en zodra deze samengevoegd zijn zorgen deze voor een hoge capillaire dichtheid. De water moleculen worden door de stof opgenomen en opgeslagen in de lege ruimte in de stof. Het absorbeert lichaamswarmte en werkt verkoelend.
Ideaal voor sport! Een bepaald gedeelte van deze vezel ademt uitstekend en zorgt voor een snelle afvoering van vocht op de oppervlakte van de stof. Plakt niet op de huid en maakt lange inspanningen mogelijk.
CORDURA®
Polyamide zeer bestendig tegen schuren/wrijving.
DRY BLEND™
Technologie om transpiratievocht extern af te voeren.
Lycra®, bestaande uit elasthan, zorgt voor significante elasticiteit in de kleding en houdt deze in model zelfs na het uitrekken. Deze stof droogt snel.
Technische ademende stof en droogt snel.
Supplex® is een polyamide bestaande uit strengen en microdraadjes. Het is een natuurlijke vezel en zeer aangenaam om te dragen. Het is duurzaam en ademend en daarom zeer interessant.
TEFLON®
Specialecoating terbeschermingvanhetkledingstukzonderdeeigenschappen van het kledingstuk teniet te doen.
TENCEL®
Zie Lyocell.
THINSULATE®
Zie ademend membraan.
Dankzij de speciale oppervlakte van, TopCool® polyestervezels word vocht perfect geabsorbeerd en snel naar buiten afgevoerd om daar te verdampen. De huid blijft perfect droog en het lichaam behoudt een constante temperatuur.
Kleding met een YKK® sluiting. Dit merk gebruikt de meest geavanceerde technologie in textiel accessoires.

Labels / ecolabels

Stof gemaakt met natuurlijke vezels van organische teelt, ofwel, geteeld zonder pesticiden.
Een internationaal handelsmerk dat een eerlijker handelsverkeer garandeert om zo de verenigde producenten de mogelijkheid te bieden hun vaardigheden te bundelen en op deze manier hun armoede te bestrijden en zelf te kunnen bepalen over hun toekomst.
Dit productkwalificatie certificaat wordt afgegeven door Asqual. Oekotex streeft ernaar om de kans op irritaties, allergieën of kanker te voorkomen door dit van op verschillende criteria temonitoren.DeKaribancollectie isofwel reedsgecertificeerdof inhetaanmeldingsproces.
Registration, Evaluation, Authorisation of Chemicals: de volledige Kariban is volgens de Europese REACH standard die bedrijven verbied om chemische stoffen te gebruiken en dus de gezondheid van de consumenten en het milieu beschermt.
Nederlandse instelling die het biologische kwaliteit certificaat «EKO» afgeeft. Deze is gebaseerd op inspectie (in boerderijen en fabrieken) en certificatie (chemische analyse van stoffen, zaden en/of andere producten).
WRAP
Een onafhankelijke, non-profit organisatie die fabrieken en productieketens certificeert op basis van legale, humane en ethische criteria.